Notion Ink werkt mogelijk samen met Google

0

Het Indiase Notion Ink is een nieuw bedrijf dat al enige tijd bezig is met de ontwikkeling van een tablet, de Adam. Deze is uitgerust met een Pixel Qi-scherm en moet later dit jaar op de markt komen. De oprichter van het bedrijf hint op zijn weblog op een mogelijke samenwerking met Google.

Rohan Shravan schrijft de cryptische zinnen: “Ik denk dat je wel van de Google Tablet gehoord hebt. In de komende tijd zullen we allemaal weten wat Notion Ink daarmee te maken zou kunnen hebben.” De oprichter van Notion Ink meldt eveneens dat Flash inmiddels op de tablet werkt zonder problemen met batterijduur te geven. In eerdere berichten stelde Notion Ink dat de tablet er in elk geval niet zou komen voordat de problemen met Flash opgelost zouden zijn.

Dat Shravan de Google Tablet er in zijn weblog bijhaalt, is opvallend. Wat zijn opmerking precies betekent blijft onduidelijk. Het zou aan de ene kant kunnen betekenen dat de Adam in feite de veelbesproken Google Tablet wordt. Dat lijkt echter wat onwaarschijnlijk, omdat het niet direct voor de hand ligt dat een groot bedrijf als Google voor de productie van een tablet zal gaan werken met een kleine start-up als Notion Ink. Wel opmerkelijk is echter dat Notion Ink zich naar eigen zeggen instelt op “100.000 tablets per maand” en een wereldwijde uitrol.

Aan de andere kant kan het ook betekenen dat Google op een andere manier samenwerkt met Notion Ink. Het zou met name kunnen gaan om het besturingssysteem van Google, Chrome OS. Hiervoor is een duidelijke aanwijzing, namelijk een opmerking die Shravan in een eerdere blogpost maakt. Daar stelt hij dat Notion Ink een ander besturingssysteem uitgeprobeerd heeeft, dat “energiezuiniger” en “goedkoper” zou zijn dan Android, wat ze tot dan toe als besturingssysteem voor de Adam in gedachten hadden.

Qua specificaties lijkt de tablet in elk geval een ‘killer device’. Het heeft een 10,1-inch Pixel Qi scherm – waardoor het ook in zonlicht goed leesbaar en energiezuinig is – een camera, USB-poorten, hdmi, wifi, 3g, bluetooth, een ambient light-sensor, een proximity-sensor en een accelerometer. Het apparaat weegt ongeveer 600 gram en de batterijduur zou tussen de 16 en 140 uur liggen. Over de prijs is weinig bekend, maar geruchten wijzen erop dat die ruim onder die van de iPad zal liggen.

(Via: Tweakers.)

Vorig artikelElonex 710EB LCD-ereader in de voorverkoop
Volgend artikelInterview met Bastiaan van Schaik over digitaal lezen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in