Update van Pearl-schermen in de maak

0

Nog dit jaar zal er een nieuwe versie van de schermen van E Ink op de markt komen. De nieuwe schermen hebben onder meer een hogere resolutie en minder last van ‘ghosting’, zodat minder vaak een volledige schermverversing nodig is.

Met de huidige generatie schermen die in ereaders als de Kobo Glo en de Kindle Paperwhite te vinden zijn, moet nog om de zes of zeven pagina een volledige verversing plaatsvinden, zodat je een korte zwarte flits ziet. Bij de nieuwe schermen zou dat slechts bij een op de 100 paginawisselingen hoeven te gebeuren.

Verder zal de nieuwe versie van de schermen weinig nieuws brengen, zegt Giovanni Mancini van E Ink tegen CNet. “Vergelijk het met de overgang van 1080p-televisies naar 4K-televisies. We zijn nog niet bij de grenzen van de techniek, maar wel bij de grenzen van wat het menselijk oog nog kan onderscheiden.”

Redacteur David Carnoy van CNet verwacht dan ook niet dat er dit jaar grote nieuwe producten van Amazon, Kobo of Barnes & Noble zullen komen, hoogstens enkele ‘geringe verbeteringen aan het design en enkele kleine prestatieverbeteringen’. Volgend jaar komen er mogelijk grotere productwijzigingen, als meer ereaderfabrikanten gebruik gaan maken van E Inks onlangs geïntroduceerde Mobius-schermen, die grotere en dunnere ereaders mogelijk maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in