Sony komt binnenkort met nieuwe ereaders

0

Al enige tijd gaan er geruchten rond dat Sony met nieuwe ereaders zal komen. Nu Amazon en Barnes & Noble onlangs met nieuwe en goedkopere apparaten zijn gekomen, kan Sony niet achterblijven. Volgens Sony Insider komen er dan ook zeer binnenkort twee vernieuwde modellen aan.

Een jaar geleden introduceerde het bedrijf de Sony Readers in een aantal landen. Onder meer in Nederland zorgde dat voor een kleine doorbraak op het gebied van digitaal lezen. In de Verenigde Staten hadden de apparaten van Sony meer concurrentie. Sony volgde Amazon en Barnes & Noble in de recente prijsverlagingen. De ereaders kosten in de VS nu 149 dollar (PRS-300), 169 dollar (PRS-600) en 249 dollar (Daily Edition).

De nieuwe ereaders waar Sony binnenkort mee komt zijn naar verwachting uitgerust met de nieuwste generatie eInkschermen, die sneller zijn en meer contrast bieden. Daarnaast hebben de twee nieuwe modellen volgens de bronnen beiden een touchscreen. De productnummers (PRS-350) en PRS-650) doen vermoeden dat het verder om bijgewerkte versies van de huidige modellen gaat. Volgens Sony Insider worden de ereaders dunner, hebben ze meer geheugen en is de PRS-650 uitgerust met wifi-verbinding en mogelijk 3G.

Wat de nieuwe ereaders moeten gaan kosten is niet bekend, het is echter te verwachten dat de prijzen lager zullen liggen dan de huidige modellen.

(Via: Sony Insider)

Vorig artikelDigitaal lezen: soms letterlijk een zegen
Volgend artikelWeTab vanaf 21 september geleverd
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in