WeTab vanaf 21 september geleverd

0

De WeTab van het Duitse Neofonie zal vanaf 21 september online en offline verkocht gaan worden. Neofonie maakte bekend dat de tablet behalve bij Amazon ook in de Duitse vestigingen van de Media Markt verkrijgbaar zal zijn. De tablet komt in twee modellen, een 16GB wifi-versie voor 449 euro en een 32GB 3G-variant voor 569 euro.

Het apparaat werd in maart 2010 voor het eerst getoond. Toen zou het nog onder de naam WePad op de markt komen. Inmiddels is het apparaat echter hernoemd naar WeTab. De makers achter de tablet hebben in de tussentijd een aantal deals gesloten met uitgevers voor de levering van kranten, tijdschriften en boeken. Als ebookformaten worden onder meer ePub en Mobipocket door de WeTab ondersteund. Daarnaast is Neofonie ook bezig met de ontwikkeling van een eigen ebookformaat, WeBookpremium.

De WeTab beschikt over een 11,6-inch touchscreen, een 1,66 GHz Intel Atom N450 en 1GB RAM. Verder is de schijfruimte (16GB of 32GB) uitbreidbaar door middel van SD-geheugenkaarten, heeft de tablet twee USB-aansluitingen en Bluetooth-verbinding. Het besturingssysteem van de tablet is een aangepaste versie van Linux, genaamd WeTab OS. Daarbij is het volgens Neofonie mogelijk applicaties van andere App Stores op de WeTab te gebruiken. Zo ondersteunt het apparaat ook Android-, Java- en Adobe Air-applicaties. De tablet weegt 800 gram (850 voor de 3G-versie) en heeft een batterijduur van circa 6 uur.

Al enige tijd is het apparaat te bestellen bij Amazon, ook de Media Markt biedt inmiddels de mogelijkheid een voorbestelling te plaatsen. Bij Amazon staat overigens dat het apparaat vanaf 19 september geleverd wordt, in diverse andere bronnen wordt echter melding gemaakt van 21 september.

(Via: Computerbase.de.)

Vorig artikelSony komt binnenkort met nieuwe ereaders
Volgend artikelEbooks en auteursrecht
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in