Microsoft trekt stekker uit Reader-applicatie en ebookformaat

0

Microsoft heeft aangekondigd dat het zal stoppen met het aanbieden van de eigen ereader-applicaties en de ondersteuning van het lit-ebookformaat. Klanten van Microsoft krijgen nog tot augustus volgend jaar de tijd om de applicatie te downloaden.

Op de website van Microsoft is te lezen dat de applicaties nog tot 30 augustus 2012 beschikbaar zijn. Al vanaf 8 november dit jaar zullen er echter geen nieuwe ebooks in het lit-formaat meer te koop worden aangeboden.

Microsoft Reader stamt uit het jaar 2000, toen het bedrijf de applicaties en het ebookformaat introduceerde voor gebruik op pc’s en mobiele apparaten. Tot 2009 kregen de applicaties nog sporadische updates.

Waarom Microsoft precies stopt met MS Reader blijft onduidelijk, maar het lag wel in de lijn der verwachting. Na de introductie van de Kindle wist Microsoft geen stand te houden op de ebookmarkt, mede door het gebrek aan populaire compatibele lees-apparaten. Geen enkele eInk-ereader ondersteunt de met DRM beveiligde lit-bestanden van Microsoft.

Mensen die in bezit zijn van lit-ebooks en de applicatie voor augustus volgend jaar downloaden, kunnen hun aangeschafte ebooks ook na die tijd gewoon blijven gebruiken, zo stelt Microsoft op de website.

(Via: Microsoft.)

Vorig artikel‘Hybride’ boek koppelt print en digitaal
Volgend artikelEerste blik op interactieve wereld van Pottermore

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in