Sony kondigt nieuwe ereader PRS-T2 aan

0

Sony heeft vandaag de komst van een nieuwe ereader aangekondigd. Het apparaat, onder de naam PRS-T2, is de opvolger van de PRS-T1, waarvan er volgens het bedrijf 175.000 in de Benelux verkocht zijn.

De nieuwe ereader, met 6-inch eInkscherm, heeft een bijgewerkt design met een matte afwerking en drukknoppen in reliëf. Het apparaat weegt 164 gram, heeft 2GB schijfruimte en een ingang voor een MicroSD-kaart. De batterijduur is verlengd in vergelijking met de T1, tot twee maanden met wifi uitgeschakeld.

Ook wat software betreft zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Sony belooft dat het bladeren vloeiender en met minder flikkeringen gaat. Ook is de interface aangepast zodat je sneller bij je boeken bent. Interessant is de toevoeging van Facebook en Evernote-integratie. Hierdoor kun je je favoriete citaten en passages uit boeken eenvoudig uploaden naar Evernote. Andersom kun je ook artikelen vanaf het internet naar je ereader uploaden. De ereader heeft de beschikking over 12 ingebouwde woordenboeken.

Belangrijke partner voor Sony in Nederland is nog steeds Bol.com. Waar in andere landen de Readerstore van Sony langzaamaan uitgerold wordt, verwijst het bedrijf voor het kopen van ebooks in Nederland naar Bol.

De Reader gaat vanaf begin september over de toonbank voor 140,- euro.

(Via persbericht)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in