Boekenwolk nu ook voor Android beschikbaar

0
DELEN

Het all you can read kinderboekenplatform Boekenwolk heeft haar applicatie sinds kort geschikt gemaakt voor Android-tablets. Voor een vast bedrag per maand kunnen ouders hun kinderen toegang geven tot een paar honderd ebooks van uitgeverijen als Gottmer, Kluitman, Holland en De Eenhoorn.

Boekenwolk werd in februari dit jaar gelanceerd. De dienst bestaat uit een online tabletapplicatie die op abonnementsbasis toegang geeft tot digitale kinderboeken. Aanvankelijk was de applicatie alleen voor iPad geschikt, maar daar is nu ook ondersteuning voor Android-tablets bijgekomen. Een versie voor Windows 8 komt later beschikbaar.

Volgens initiatiefneemster Rikky Schrever maken momenteel ‘een paar honderd abonnees’ gebruik van Boekenwolk. Het digitale boekenplankje is vooral in trek bij kinderen van tussen de 8 en 11 jaar. Schrever hoopt tegen het eind van dit jaar 500 titels te kunnen aanbieden via Boekenwolk: “Uitgevers waren tot begin dit jaar nog afwachtend, of hadden nog geen duidelijk plan wat ebooks betreft. Ik merk dat daar gelukkig verandering in komt. Voorheen moest ik zelf achter afspraken aan, nu bellen ze mij.”

Over de gehele linie zijn tabletbezitters enthousiast over het initiatief. Fervente lezers van papieren boeken zien nog wel wat beren op de weg: zo rond de vakantie was de meest gestelde vraag of Boekenwolk ook offline (‘op de achterbank’) te gebruiken is, maar Boekenwolk werkt momenteel alleen als er een internetverbinding is.

Alhoewel precieze statistieken nog niet voorhanden zijn, kan Schrever wel melden dat series als Floortje Bellefleur en Koen Kampioen erg in trek zijn bij de jongere lezers.  Bij de oudere kinderen is De Grijze Jager heel populair.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER