Forrester: ebook wordt mainstream fenomeen

0

Volgens een recent rapport van onderzoeksbureau Forrester staat de Noord-Amerikaanse ebookmarkt op het punt van doorbreken. Ebooks en ereaders zullen uit hun niche breken en een mainstream fenomeen worden. Volgens Forrester zijn consumenten nu, meer dan ooit, bereid om te betalen voor digitale producten.

Forrester voorspelt dat er in de komende jaren meer content en merken beschikbaar zullen komen en dat er ereaders op de markt komen met betere features als kleur en video. Verder verwacht Forrester dat de prijzen van ereaders verder zullen zakken (er wordt een prijs van $99 in 2012 genoemd).

Volgens onderstaande grafiek zullen er in 2009 in de VS zo’n 1 miljoen consumenten zijn die content via ereader apparaten tot zich nemen. In 2013 zullen dat er zo’n 13 miljoen zijn. Forrester verwacht dat early adopters de mainstream consumentenmarkt zullen aansteken waarna studenten en professionals de afzet een stap verder zullen helpen.

Forrester voorspelt ook dat er vele nieuwe spelers op de markt zullen komen zoals Apple, RIM, Borders en Barnes & Noble, hetzij met hardware, hetzij met distributieplatformen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in