Wall Street Journal vraagt geld voor lezen op iPhone

0

De Wall Street Journal (WSJ) begint met het vragen van geld voor het lezen van de krant op de iPhone en de Blackberry. Via de applicatie wordt $2 per week gevraagd voor het digitaal lezen van de artikelen.

Zeg maar dag met je handje tegen de gratis iPhone app van de Wall Street Journal. Rupert Murdoch, de baas van News Corp., vertelde niet alleen dat er geld gevraagd gaat worden voor de iPhone en Blackberry apps, ook voor het lezen van het nieuws op het internet zal aan abonnees $1 gevraagd gaan worden. Zowel de online abonnees als de papieren abonnees zullen moeten betalen.

Murdoch heeft nog geen uiterste datum genoemd, maar het betalen zal waarschijnlijk binnen nu en een paar maanden geïmplementeerd gaan worden.

Ook voor Hulu liefhebbers is er slecht nieuws: Murdoch heeft voor deze dienst een pay-per-view of abonnementsmodel in gedachten. Hulu is een online video dienst die populaire TV-shows, films en clips op internet zet. De abonnementsvorm zal waarschijnlijk aan het eind van dit jaar uitgerold worden.

De WSJ app is ook in Nederland beschikbaar op de iPhone en de iPod Touch. Of dit alles ook voor Nederland zal gelden, is niet bekend. Maar als we Murdoch een beetje kennen, zal het gaan gelden voor iedereen die de applicatie heeft gedownload.

(Via: The Unofficial Apple Weblog.)

Vorig artikelProject Gutenberg gratis ebooks sinds 1971
Volgend artikelEreader txtr heeft eigen ebookwinkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in