Ereader txtr heeft eigen ebookwinkel

0

In januari 2009 werd bekend gemaakt dat de ereader txtr op de markt zou komen in het laatste kwartaal van dit jaar. Tijdenlang is het stil geweest rondom deze ereader en de vraag bestond of txtr misschien vaporware zou zijn. Inmiddels is er weer nieuws: er is een ebook webwinkel opgezet.

De txtr is een 6 inch eInk ereader met touchscreen en 3G. Ook Bluetooth behoort tot de specificaties van deze ereader. Heel even was het of deze ereader te mooi was om waar te zijn en op verschillende blogs gingen de geruchten rond dat dit idee nooit de fabriek zou halen. Echter op CeBIT werd een prototype gepresenteerd, werden die geruchten definitief de kop ingedrukt.

Toen werd het heel stil rondom de txtr.

Nu is er echter weer nieuws over de Duitse ereader. Er is een webwinkel gelanceerd met ebooks, geschikt voor de txtr. De webwinkel bevat op het eerste gezicht alleen Duitstalige ebooks, wat logisch is, gezien het feit dat de txtr zelf ook van Duitse makelij is. De ebooks zijn enkel beschikbaar in ePub formaat.

Onder het kopje “Tools” komen we een iPhone app tegen, een clipping tool en een txtr synchronizer. De app is ook Nederland beschikbaar. Als je een account aangemaakt hebt op de website, dan kun je via de iPhone app je teksten overal mee naartoe nemen. De app is al sinds 1 december 2008 aanwezig in de app store.

Met behulp van de synchronizer kun je teksten naar je ereader overzetten vanaf je pc. De clipping tool geeft je de mogelijkheid om stukjes tekst van websites die je interessant vindt, op je txtr te zetten.

Voor de 3G connectiviteit is ook een partner gevonden: de Duitse mobiele providers Ecotel en E-plus. Ook zijn er content partners gevonden voor de txtr. Ciando, Libri Digital, Libreka and Ingram Digital zullen bijdragen aan de ereader. Er is echter nog altijd geen releasedatum genoemd.

(Via: Txtr.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in