Sony toont prototype flexibel elektronisch papier

0

Sony heeft op de jaarlijkse Dealer Convention in Japan een prototype laten zien van een flexibel scherm van elektronisch papier. Op de conventie toont Sony gewoonlijk nieuwe producten en producten die nog in ontwikkeling zijn. De focus lag dit jaar op 3D-televisie, maar ook de Readers en elektronisch papier kregen de nodige aandacht.

Naast de onlangs gepresenteerde nieuwe Readers liet Sony ook een niet eerder vertoond model zien van flexibel elektronisch papier. In de huidige ereaders zit meestal elektronisch papier dat gebruik maakt van een glazen laag, bij flexibel e-paper is die laag vervangen door een plastic laag. Als gevolg daarvan is het elektronisch papier veel minder kwetsbaar en kan het dus ook gebogen worden. Sony heeft nog niet laten weten waar het ontwikkelde flexibele e-paper precies voor gebruikt gaat worden. Op de foto’s van het flexibele scherm is te zien dat het beeld een kalender en productinformatie weergeeft.

Het bedrijf is niet de eerste die toepassingen van flexibel e-paper toonde. Eerder liet ook LG weten aan de ontwikkeling van buigbaar e-paper te werken. LG heeft kenbaar gemaakt binnenkort met de massaproductie van flexibel e-paper te beginnen.

(Via: Sony Insider.)

Vorig artikelBertram & De Leeuw wil ebooks van andere uitgevers publiceren
Volgend artikelDotEPUB: download een webpagina als ebook
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in