Sony toont prototype flexibel elektronisch papier

162
0
DELEN

Sony heeft op de jaarlijkse Dealer Convention in Japan een prototype laten zien van een flexibel scherm van elektronisch papier. Op de conventie toont Sony gewoonlijk nieuwe producten en producten die nog in ontwikkeling zijn. De focus lag dit jaar op 3D-televisie, maar ook de Readers en elektronisch papier kregen de nodige aandacht.

Naast de onlangs gepresenteerde nieuwe Readers liet Sony ook een niet eerder vertoond model zien van flexibel elektronisch papier. In de huidige ereaders zit meestal elektronisch papier dat gebruik maakt van een glazen laag, bij flexibel e-paper is die laag vervangen door een plastic laag. Als gevolg daarvan is het elektronisch papier veel minder kwetsbaar en kan het dus ook gebogen worden. Sony heeft nog niet laten weten waar het ontwikkelde flexibele e-paper precies voor gebruikt gaat worden. Op de foto’s van het flexibele scherm is te zien dat het beeld een kalender en productinformatie weergeeft.

Het bedrijf is niet de eerste die toepassingen van flexibel e-paper toonde. Eerder liet ook LG weten aan de ontwikkeling van buigbaar e-paper te werken. LG heeft kenbaar gemaakt binnenkort met de massaproductie van flexibel e-paper te beginnen.

(Via: Sony Insider.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER