DotEPUB: download een webpagina als ebook

0

Voor wie er niet van houdt om lange lappen tekst van een computerscherm te lezen, of wie eenvoudig een artikel wil bewaren om later te lezen, is er nu DotEPUB. Een online applicatie om teksten met een druk op de knop om te zetten in een ePub-bestand. De applicatie werkt in diverse browsers en ook op de iPhone en de iPad.

Wie gebruik wil maken van DotEPUB dient via de website een bookmark te installeren in de browser. Dit kan eenvoudigweg door het logo aan de linker bovenkant van de dotepub.com naar de bladwijzerbalk van de browser te slepen. Dit is mogelijk in de browsers Chrome, Firefox en Safari. DotEPUB werkt niet in Internet Explorer.

Wanneer je vervolgens een artikel op het internet als ebook wilt opslaan, hoef je enkel maar op de bookmark te klikken. Hierna kun je het resulterende bestand opslaan en openen waar je maar wilt. Dit kan bijvoorbeeld op ereaders als de Sony Readers of de BeBook, maar ook gewoon op de pc met het programma Adobe Digital Editions.

Voor gebruik op de iPad of iPhone moet je eerst handmatig een bookmark aanmaken en vervolgens de tekst die op de website staat naar de bookmark kopiëren. Daarna kun je ook op die apparaten elk artikel op het web opslaan als ePub-bestand en openen met onder meer de gratis applicatie Stanza. Zo kun je bijvoorbeeld lange artikelen downloaden en opslaan om ze later comfortabel offline te lezen.

Deze video laat zien hoe het gebruik van de applicatie in FireFox in zijn werk gaat:

Vorig artikelSony toont prototype flexibel elektronisch papier
Volgend artikelBarnes & Noble verkoopt meeste Nooks in winkels
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in