iPad-app Papercut maakt van ebook een multimediale ervaring

0

De gisteren gelanceerde applicatie Papercut maakt van tekst een interactieve en multimediale leeservaring. De makers willen ermee stimuleren dat schrijvers zich meer gaan richten op de mogelijkheden van digitale apparaten, in plaats van hun ebooks een op een vanaf een papieren boek om te zetten in een digitaal boek.

Papercut verandert eenvoudige tekst in een leeservaring die optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van een tablet. De tekst wordt gepresenteerd in korte onderdelen en relevante video, animatie, afbeeldingen en geluid worden weergegeven in relatie tot de tekst. De app stapt hiermee af van de traditionele manier waarop boeken tot nu toe vooral gedigitaliseerd worden.

Schrijver Richard Beard was een van de eersten die bereid gevonden werd een verhaal voor de app te maken. “Papercut is een innovatieve en interactieve manier om verhalen te vertellen. Voor schrijvers geeft het een eerste blik op hoe schrijftalent en technologie samen kunnen komen om een nieuwe kunstvorm te creëren.”

De applicatie heeft qua opzet wel wat weg van de vorig jaar geïntroduceerde app Libroid, met het verschil dat Papercut er heel wat flitsender uitziet.

De applicatie is te koop voor 4,99 euro in de App Store. Hiervoor krijg je drie interactieve verhalen, van Laura Dockrill, Nadifa Mohamed en Richard Beard. In de toekomst zullen er nog meer verhalen aan de app worden toegevoegd, die kunnen vervolgens via het in-app betalingssysteem aangeschaft worden.

(Via: Razorianfly.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in