Google maakt nieuws sociaal met Propeller

0

Google werkt momenteel aan een app voor het sociaal delen van nieuws. De app moet de concurrentie aangaan met de populaire Flipboard. Propeller combineert social media en nieuws tot tijdschriftachtige artikelen.

Google betrad al eerder de wereld van de sociale media met Google+. Nu voegt het bedrijf de leesapplicatie Propeller er aan toe, althans zo gaat het gerucht. Blogger Robert Scoble was de eerste die over de app sprak. Woensdagavond liet hij op Google+ weten: “Ik hoorde van iemand van Google, dat Google werkt aan een Flipboard-concurrent voor zowel Android als iPad. Mijn bron zegt dat de versies die hij tot nu toe gezien heeft mind-blowing goed zijn.”

Kara Swisher van website All Things D voegt hier aan toe dat verschillende bronnen die werken aan het project dit gerucht bevestigen. Haar bronnen laten weten dat de datum van lancering nog niet bekend is. Volgens de bronnen wilde Google in eerste instantie Flipboard kopen vanwege de populariteit van de app bij ‘elite gebruikers’, het hoge niveau van het ontwerp en de positieve reacties. Flipboard wees het aanbod van Google echter af waarop Google reageerde met de boodschap zelf met een soortgelijk product de markt te betreden.

(Via: Kara Swisher)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in