Libris stapt over van Kobo naar Tolino

0

In 2012 begon boekhandelketen Libris/Blz een samenwerking met Kobo voor de verkoop van ebooks en ereaders. Gisteren werd bekend dat Kobo en Bol.com de handen ineen geslagen hebben. Niet geheel onverwachts komt nu het bericht dat Libris de samenwerking met Kobo inruilt voor een samenwerking met het Duitse initiatief Tolino.

In de plaatselijke vestigingen van Libris-winkels waren vanaf 2012 de ereaders van Kobo verkrijgbaar en via de webwinkel verwees het bedrijf voor de ebooks door naar Kobo. In Boekblad meldt directeur Caroline Damwijk nu dat voortaan niet langer de ereaders van Kobo maar de ereaders van Tolino door Libris verkocht zal worden. Ook komt er een eigen shop voor ebooks.

“Onze samenwerking met Kobo heeft ons veel gebracht. We hebben ervaring opgedaan met klanten en e-boeken, en zijn er nog altijd van overtuigd dat boekverkopers wel degelijk veel readers kunnen verkopen als die maar van zeer goede kwaliteit zijn.” Verder stelt Damwijk dat Kobo de aandacht langzaam verlegde, weg van de zelfstandige boekhandels. “Daarmee is er een natuurlijk einde gekomen aan onze intensieve samenwerking die vooral in het eerste jaar geweldig was.”

Tolino is een Duits initiatief, een samenwerking van Weltbild, Thalia, Bertelsmann en Deutsche Telekom en opende begin 2013 de aanval op Amazon. Onlangs startte de Vlaamse boekhandelketen Standaard Boekhandel een samenwerking met Tolino.

Vorig artikelBol.com start samenwerking met Kobo
Volgend artikelNieuwe Kindle gelekt via Amazon-site
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in