Libris/Blz. beweert grootste aanbieder ebooks te zijn

0

Libris / Blz. beweert dat ze met enkele duizenden ebooks in de aanbieding de grootste aanbieder van ebooks zijn. Moederbedrijf Intres baseert dit op de afwezigheid van een overeenkomst tussen Bol.com en WPG.

Of de combinatie ook groter is dan ebook.nl, is moeilijk te zeggen: Libris / Blz. heeft zo’n 30.000 ebooks in de aanbieding, ebook.nl heeft er ruim 150.000. Tenminste, dat staat te lezen op hun website. Of dit een dubbele telling is, is onbekend: ebook.nl verkoopt zowel Mobipocket als ePub versies van de ebooks.

Susan Breeuwsma van WPG zegt in onderhandeling te zijn met Bol.com over een overeenkomst. Ze verwacht dat die er in de toekomst wel zal komen.

Bol.com verwacht voor het einde van het jaar meer dan 10.000 ereaders te hebben verkocht. Libris / Blz. hebben nog geen 1000 ereaders verkocht. De downloads stijgen wel, al is het volgens Caroline Damwijk, divisiemanager Media bij Intres, niet uit te leggen dat ePub ebooks niet te lezen zijn op smartphones.

Op de site van zowel Libris als Blz. staat echter te lezen dat zij maar 500 ebooks in ePub formaat verkopen. De rest van de titels zijn in Mobipocket formaat, een formaat dat door Europese ereaders amper meer ondersteund wordt.

(Via: Boekblad (abo).)

Vorig artikelRCC: “Reclame e-paper NRC is misleidend”
Volgend artikelDe dwarsligger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in