Txtr zet in op sociaal lezen met Txtr Feed

0
DELEN

Het in Berlijn gevestigde bedrijf Txtr heeft vandaag de app voor iPhone en iPad van een update voorzien. Hiermee brengt het een sociale laag aan over de app waarmee gebruikers andere mensen kunnen volgen en zo nieuwe ebooks kunnen ontdekken. Momenteel is de functie enkel beschikbaar in Groot-Brittannië en Duitsland.

Het socialer maken van digitaal lezen wordt wel eens gezien als de volgende stap in de digitale revolutie, Kobo heeft hier bijvoorbeeld al eens eerder op ingezet door een verregaande integratie met Facebook. Amazon integreert het sociale platform GoodReads in de nieuwste ereader. Ebookretailer Txtr probeert het nu door in de eigen app diverse sociale functies in te bouwen.

Met Txtr Feed kunnen gebruikers vanaf nu boeken toevoegen aan hun persoonlijke ‘feed’, deze kan worden gevolgd door andere gebruikers. Ook krijgen gebruikers aanbevelingen op basis van de boeken in hun eigen feed en die van hun vrienden. Gebruikers kunnen de boeken in feeds liken, delen en er een reactie op geven.

Momenteel is Txtr Feed enkel beschikbaar voor iOS en in een tweetal landen. Waarschijnlijk zal dit in de nabije toekomst uitgebreid worden naar andere landen en platforms.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER