Einde voor ebookpionier Fictionwise

0

Een van de oudste aanbieders van ebooks, Fictionwise, trekt de stekker uit de ebookverkoop. Het bedrijf verkocht ebooks via diverse websites, waaronder eReader.com. Fictionwise bood ebooks in diverse formaten aan, waaronder het eigen formaat ‘eReader’.

In het voorjaar van 2009 werd Fictionwise overgenomen door Barnes & Noble, voor een bedrag van ruim 15 miljoen dollar. Sindsdien is er aan de websites van Fictionwise weinig veranderd.

Fictionwise bood behalve ebooks ook een eigen ereader aan, onder de naam eBookwise. Vorig jaar haalde het bedrijf dit apparaat uit de handel. Een van de redenen voor het aangekondigde einde die het bedrijf nu in een mail aan klanten geeft is dat er steeds minder belangstelling was voor de formaten die Fictionwise verkoopt.

Huidige klanten hebben drie weken de tijd om hun aangeschafte ebooks te downloaden vanaf de website, daarna hebben ze niet langer toegang tot de boeken. Lezers uit de VS en Groot-Brittannië krijgen de keuze om hun ebooks te migreren naar hun persoonlijke bibliotheek bij Barnes & Noble.

Tot de komst van de Kindle in 2007 was eReader van Fictionwise een van de dominantste formaten op de ebookmarkt. Dat kwam vooral doordat het formaat gelezen kon worden op de voorlopers van de huidige smartphones en ereaders, zoals de apparaten van Palm en andere ebookreaders met LCD-scherm.

(Via The Digital Reader)

Vorig artikelFlipboard laat je bladeren door iBookstore
Volgend artikelDe beste 7-inch tablets voor het lezen van ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in