Seven Habits auteur kiest voor Amazon

0

Stephen Covey, de auteur van The Seven Habits of Highly Effective People, heeft ervoor gekozen om zijn ebooks exclusief uit te laten geven door Amazon.

Covey heeft de digitale rechten van twee van zijn bestverkopende boeken verkocht, namelijk The Seven Habits… en Principle-centered Leadership. Hiermee gaat hij voorbij aan zijn oorspronkelijke uitgever Simon & Schuster.

Dit is een nieuwe slag in het gezicht van uitgevers die moeite hebben om de ebookrevolutie bij te houden. De angst van de uitgevers om hun backlist kwijt te raken, komt met deze zet van Covey gevaarlijk dichtbij. Dit verklaart ook de brief van Random House (RH), waarin zij de auteurs mededelen dat ze de digitale rechten niet aan een andere uitgever kunnen verkopen, omdat deze al van RH zelf zijn.

In het boek The Seven Habits… beschrijft Covey wat hij noemt character ethics en hoe je die in balans kunt brengen met universele principes. Covey beargumenteert dat de waarden van een persoon bepalen wat hij doet, maar dat de universele principes uiteindelijk de consequenties bepalen.

De zeven gewoontes die Covey beschrijft zijn:
1: Wees proactief, principes uit persoonlijke keuze;
2: Begin met je einddoel voor ogen, principes uit persoonlijke visie;
3: Doe de eerste dingen eerst, principes uit integriteit en uitvoering;
4: Denk in win-win situaties, principes van wederzijdse winst;
5: Probeer eerst te begrijpen, daarna begrepen te worden, principes van wederzijds begrip;
6: Synergie, principes van creatieve samenwerking;
7: Smeed het ijzer als het heet is, principes van uitgebalanceerde zelfvernieuwing

Echter, door exclusiviteit aan te gaan met Amazon en daarmee de Kindle, laat Covey veel mensen met andere ereaders in de kou staan. Kindle ebooks zijn namelijk niet te lezen op andere ereaders dan de Kindle vanwege de beveiliging die op het ebook gezet wordt.

“Hij leeft enkele van zijn principes niet helemaal na, lijkt het wel. De win-win situatie is er wel, maar alleen voor Covey en Amazon. En wat is Covey’s einddoel: een situatie waarin zijn ebooks alleen door Kindle gebruikers zijn te lezen? Misschien moet hij het nog even uitleggen, zelf zal hij het wel begrijpen, want begrepen wordt hij nog niet.” aldus de verbolgen auteur van een artikel op PCWorld.

Gelukkig hoef je geen Kindle meer aan te schaffen: doordat de Kindle for iPhone app in Nederland op je iPhone of iPod Touch te zetten is, kunnen we hier toch Kindle ebooks lezen. Het mooiste is dat de app heel goedkoop is, namelijk gratis.

(Via: Guardian.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in