Hack voor gratis ebooks op je Kindle

0

Op de website Lifehacking.nl vonden we een nieuwe hack voor Kindle eigenaren waarmee ze gratis ebooks kunnen lezen op de ereader.

Wat moet je daarvoor doen? Zorg er in ieder geval voor dat je een account hebt op Amazon.com en dat je Kindle aan dat account is gekoppeld. Zet de locatie van je account op USA. Klopt de postcode niet? Gebruik dan die bekende van het televisieprogramma uit de jaren negentig (90210, California). Op de Manage your Kindle pagina moet je ook je locatie aanpassen naar USA.

Open een nieuw tabblad in je webbrowser en ga naar Google. Kopieer de volgende tekst (string) in het zoekvak en vervang het woord zoekterm door bijvoorbeeld “novel” of “thriller” of welk ander woord je ook wil zoeken.

intitle:kindle site:amazon.com “you save * (100%)” + zoekterm

De lijst met ebooks die je als resultaat krijgt, kun je gratis downloaden als je je locatie hebt ingesteld op USA.

We hebben dit bij eReaders.nl natuurlijk even uitgetest. Het omzetten van het account, kan zonder problemen. Vervolgens hebben we de zoekterm vervangen door thriller en een ebook gevonden van Charlie Huston, genaamd Already Dead. Deze kregen we zonder problemen binnen via Whispernet op onze internationale Kindle 2. Het nadeel is dat er daarna wel een rekening komt van $1,99 voor het downloaden van het ebook. Zorg ervoor dat je factuuradres en je “one-click” adres ook op USA staan, voor je een bestelling doet. Dan is het bestellen van een Kindle ebook wel gratis.

Als je de Kindle for iPhone app hebt gekoppeld aan je Kindle account op Amazon, dan komen de gratis ebooks daar automatisch via Whispersync binnen. Als je geen Kindle ereader hebt, maar wel een Kindle for iPhone app, dan zou deze hack ook moeten werken. We hebben dit echter nog niet geprobeerd.

(Via: Liefhacking.)

Vorig artikelSeven Habits auteur kiest voor Amazon
Volgend artikelDe ebookverkoop blijft groeien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in