iBooks krijgt update: collecties en full-page afbeeldingen

0

Apple heeft gisteren een update vrijgegeven voor de applicatie iBooks. Met iBooks 1.2 is het mogelijk ebooks in collecties te organiseren. Ook biedt de applicatie nu ondersteuning voor ebooks met afbeeldingen die zich over een volledige pagina uitstrekken.

Die laatste toevoeging maakt de weg vrij voor fotoboeken, kinderboeken en kookboeken. Tegelijk met de update van iBooks heeft Apple dan ook aangekondigd dat er een dezer dagen meer dan honderd van dergelijke titels in de Amerikaanse iBookstore beschikbaar komen. Onder die titels bevinden zich bijvoorbeeld een fotoboek van Anne Geddes en een kookboek van chefkok Thomas Keller. Veel uitgevers in de VS staan te springen om ook dergelijke titels in ebookvorm uit te brengen, mede dankzij het recente succes van de leestablet van Barnes & Noble, de Nook Color.

Een andere toevoeging aan de applicatie iBooks is de mogelijkheid om ebooks in collecties te ordenen. Standaard is er een collectie voor ebooks en een voor PDF-bestanden. Daarnaast kun je nu zelf ook eigen collecties toevoegen. De nieuwste versie van iBooks heeft verder ook een printfunctie voor notities via AirPrint. Een kleinere toevoeging is de mogelijkheid om woorden in ebooks automatisch te laten afbreken.

iBooks 1.2 is te vinden in de App Store. De functies zijn ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers, hoewel er in de Nederlandse iBookstore op dit moment nog steeds alleen titels uit het publieke domein te vinden zijn.

(Via: PC World.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in