Amazon verkoopt per week miljoen Kindles

0

In het verleden deed Amazon altijd geheimzinnig over de verkoopcijfers van de Kindle. Gisteren heeft het bedrijf echter voor het eerst informatie los gelaten. Amazon.com Inc. heeft bekend gemaakt dat er in de afgelopen drie weken elke week meer dan een miljoen Kindles verkocht werden.

Het verkoopcijfer van een miljoen per week bestaat uit de totale verkoop van alle Kindle-apparaten. Gisteren heeft Amazon in een verklaring laten weten dat de Kindle Fire het best verkochte product is van het bedrijf sinds de introductie drie maanden geleden. De verklaring houdt mogelijk verband met negatieve recensies van de Kindle Fire die recentelijk gepubliceerd werden. “Het persbericht was erg onzinnig en duidelijk een reactie op de enkele negatieve high-profile artikelen,” aldus Ben Schachter, analist bij Macquarie. Kritiek werd onder meer geuit op privacy, de volumeregeling en de trage reactie van de gebruikersinterface en het webbrowsen.

Dit is de eerste keer dat Amazon verkoopcijfers vrijgeeft van de Kindle-apparaten. In het verleden werd slechts door ceo Jeff Bezos bekend gemaakt dat er ‘miljoenen’ Kindles waren verkocht.

(Via: Amazon)

Vorig artikelDownload vanmiddag gratis Scandinavische thriller op eReaders.nl
Volgend artikelDecemberactie: de winnaars van de prijzenpakketten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in