‘Sony werkt aan handzame tablet’

0

Volgens website Engadget is Sony bezig met de ontwikkeling van een Android-tablet met een bijzondere vorm. Hierdoor zou het apparaat beter in de hand te houden zijn. Sony is momenteel een van de weinige grote elektronicafabrikanten die officieel nog geen tablet aangekondigd heeft.

Ondanks dat er officieel nog niets bekend is, gaan er wel verschillende geruchten rond over tablets van Sony. Een van de meest concrete is dat er in september een tablet gelanceerd wordt die draait op een aangepaste versie van het Android 3.0-besturingssysteem.

Twee bronnen wisten Engadget te melden dat de Vaio-afdeling van Sony werkt aan een tablet die gericht zal zijn op Sony’s nieuwe content-dienst Qriocity. Via deze dienst wil Sony muziek, video’s, games en ebooks aan de consument gaan verkopen. Behalve de Vaio-afdeling zouden ook mensen van de Sony Reader-, de Playstation- en de Sony-Ericsson-afdelingen betrokken zijn bij de ontwikkeling.

Op het punt van design zal de tablet van Sony afwijken van wat tot nu toe gebruikelijk is. Het apparaat krijgt een vorm die te vergelijken is met een volledig opengevouwen boek of tijdschrift, met een verdikking aan een zijde. In deze verdikking wordt een groot deel van de hardware geplaatst, zodat het gewicht van de tablet naar een kant wordt verschoven en de tablet lichter aanvoelt. Hierdoor zal de tablet eveneens makkelijker voor langere tijd met een hand vast te houden zijn. Vooral voor het lezen van ebooks en digitale kranten en tijdschriften zou dit een voordeel kunnen zijn.

De tablet, door Sony voorlopig S1 genoemd, krijgt naar verwachting een scherm van 9,4 inch, een resolutie van 1280 bij 800 pixels en een Tegra 2 processor. Verder komen er twee camera’s, een USB-poort en waarschijnlijk alleen knoppen om het volume te regelen. Sony zal de S1 mogelijk een prijskaartje van 599 dollar geven.

(Via: Engadget.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in