Retailer BAS Group neemt failliete ereaderproducent BeBook over

0

Het Nederlandse bedrijf BAS Group neemt de activiteiten van de sinds begin januari in een faillissement verkerende ereaderproducent Endless Ideas over. BAS Group is onder meer eigenaar van de winkelketens Dixons, MyCom en Dynabyte met in totaal 270 winkels.

Endless Ideas, de Nederlandse fabrikant van de BeBook-ereaders en -tablet, vroeg begin januari faillissement aan. Het bedrijf kwam in 2008 op de markt met een 6-inch ereader onder de naam BeBook. Later introduceerde het bedrijf ook ereaders met wifi-connectiviteit en de BeBook Live, een 7-inch Android-tablet die begin 2011 in de verkoop ging.

Volgens Steven Bakker, de CEO van BAS Group, past BeBook uitstekend in het portfolio van het bedrijf. “Wij zijn er trots op om een Nederlands merk met een uitstekende naam in de ereadermarkt aan onze bedrijvenportefeuille toe te kunnen voegen. Wij hebben de visie en overtuiging dat gezien de huidige ontwikkelingen in de digitale boekenmarkt het merk BeBook met de BAS Group een goede positie gaat innemen.”

BAS Groep wil zich met BeBook zowel op de ereaders als tablets blijven richten. Bakker ziet naast de tablet, waarvan de verkopen de afgelopen tijd explosief zijn gegroeid, ook een groeiende markt voor de ereader. De ereaders van BeBook leveren volgens hem “een absolute meerwaarde voor zowel de recreatieve als de zwaargewicht lezer.”

BAS Group neemt ook de support en garantie over van de huidige gebruikers van een BeBook.

(Via: Persbericht.)

Vorig artikelAmerikaans onderzoek bevestigt: ‘Lezers omarmen ereading’
Volgend artikel‘Apple komt met tool voor het maken van interactieve ebooks’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in