‘Apple komt met tool voor het maken van interactieve ebooks’

0

Aanstaande donderdag zal Apple een aankondiging doen op het gebied van de educatieve markt. De website Ars Technica sprak met enkele bronnen rond het bedrijf en meent te weten wat Apple zal lanceren: een platform waarmee het makkelijker wordt om interactieve ebooks voor de iPad en iPhone te maken, een soort Garageband voor ebooks dus.

Met Garageband componeer je muziek op de iPad of Mac, met iMovie maak je films, en met de nieuwe tool die Apple gaat aankondigen zul je op eenvoudige wijze interactieve ebooks kunnen maken, althans zo veronderstelt Ars Technica.

Mogelijk zal een app van Apple op de markt komen waarmee ebooks gemaakt kunnen worden die vooral gebruik maken van de mogelijkheden die ePub 3 geeft, zoals video en een meer geavanceerde opmaak van ebooks.

Wat precies de relatie is tussen de nieuwe tool en de educatieve markt is nog onduidelijk. Apple zou in elk geval volgens de Wall Street Journal ook met uitgevers samenwerken om studieboeken op de iPad beschikbaar te maken die geoptimaliseerd zijn voor dit apparaat. Deze studieboeken zouden goedkoper zijn dan het huidige aanbod en meer interactieve mogelijkheden bieden. Volgens diverse geruchten zou Apple de markt voor studieboeken flink kunnen opschudden met de aankondiging van donderdag.

Vorig artikelRetailer BAS Group neemt failliete ereaderproducent BeBook over
Volgend artikelOnderzoek naar gevolgen digitalisering boek gratis te downloaden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in