Onderzoek naar gevolgen digitalisering boek gratis te downloaden

0

Onlangs verscheen het boek ‘Changing our textual minds: towards a digital order of knowledge’ van professor Adriaan van der Weel. In het boek onderzoekt hij wat voor invloed de digitalisering van het boek heeft op de manier waarop kennis wordt overgedragen. De studie is kosteloos te downloaden.

Alhoewel het ebook al 40 jaar bestaat is er nog maar weinig wetenschappelijk onderzoek verricht naar de sociale en maatschappelijke gevolgen van de digitalisering van het boek. Het lijkt erop dat de overgang naar digitaal lezen van invloed is op onder andere leesvaardigheid en kennisoverdracht, maar in welke mate en met welke consequenties is nog goeddeels onbekend.

In Nederland onderzoekt onder andere Adriaan van der Weel de gevolgen van de digitalisering van het boek. Van der Weel is als bijzonder hoogleraar in de moderne geschiedenis van het boek verbonden aan de Universiteit Leiden. In zijn meest recente boek onderzoekt hij de transitie van het druktijdperk naar het digitale tijdperk en neemt hij het fenomeen ‘digitale tekstualiteit’ onder de loep.

Het boek ‘Changing our textual minds’ kan besteld worden bij Amazon.com. De pdf versie van het boek kan gratis gedownload worden via de Universiteit Leiden.

Vorig artikel‘Apple komt met tool voor het maken van interactieve ebooks’
Volgend artikelColiloquy brengt interactief lezen naar Kindle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in