YourThesis: medische proefschriften op de iPad

0

Met de nieuwe app YourThesis biedt de Nederlandse uitgever Medix Publishers aan promovendi de mogelijkheid hun proefschrift digitaal te publiceren op de iPad. De proefschriften worden in de app verzameld in een soort digitale boekenkast en zijn eenvoudig te delen via sociale media.

Volgens Rob Koenraads, directeur van Medix, is het huidige systeem rond proefschriften verre van ideaal. “Veel te veel proefschriften worden gedrukt en belanden vervolgens ongelezen in de boekenkast. Dit zorgt voor onnodig hoge kosten en bovendien wordt het milieu ermee belast.” Hij verwacht dat in de toekomst steeds minder proefschriften op papier zullen verschijnen.

De proefschriften in de app YourThesis worden per categorie ingedeeld in boekenkasten. Promovendi kunnen interactieve elementen toevoegen en de proefschriften zijn eenvoudig doorzoekbaar. Door gebruik te maken van de app wordt volgens de uitgever bespaard op de drukkosten van papieren proefschriften.

Medix is niet de eerste uitgever die zich op digitale proefschriften richt. Eburon publiceerde bijvoorbeeld in 2011 een verrijkte digitale versie van een proefschrift. Ook bracht al eens iemand zijn proefschrift uit als interactieve webapplicatie.

(Via iPadClub)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in