Amerikaanse uitgevers: omzet ebooks blijft stijgen

0

Volgens de Association of American Publishers (AAP) was afgelopen december een goede maand voor zowel papieren boeken als ebooks. Toch kon de groei van de verkoop van papieren boeken in die maand de dalende omzet in die categorie over het hele jaar niet goedmaken. Zowel de verkoop van hardcovers als die van paperbacks en pockets daalde in 2010 ten opzichte van het jaar ervoor.

De totale verkoop van boeken (papier en digitaal) groeide in december 2010 met 2,4 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Over het hele jaar genomen groeide de omzet van boeken nog sterker, met 3,6 procent. De drie belangrijkste boekencategorieën in de markt voor algemene boeken (hardcover, paperback en mass market paperback) kenden een goede decembermaand maar daalden over heel 2010 met respectievelijk 5,1 procent, 2 procent en 6,3 procent.

Een van de belangrijkste aandrijvers in de boekenmarkt in de VS was naast de educatieve markt de categorie ebooks. De verkoop van digitale boeken groeide in december met 164,8 procent ten opzichte van december het jaar ervoor. In vergelijking met heel 2009 groeide de omzet van ebooks over 2010 met bijna hetzelfde percentage, 164,4 procent. In de markt voor algemene boeken lag het aandeel ebooks over heel 2010 daarmee op 8,32 procent, tegenover 3,2 procent het jaar ervoor.

De omzetcijfers van de AAP zijn afkomstig van de grootste uitgevers in de VS en geven enkel weer voor hoeveel er door de deelnemende uitgevers aan retailers geleverd is. De werkelijke omzet van boeken die aan consumenten verkocht worden kan daardoor verschillen.

(Via: AAP.)

Vorig artikel‘Sony werkt aan handzame tablet’
Volgend artikelSpecificaties ePub 3 bekendgemaakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in