GSM-operator Orange komt met e-book app voor Android

0

De mobiele provider Orange heeft een e-bookapplicatie gelanceerd. Met één vingerbeweging op hun smartphone of tablet kunnen Orange-abonnees ebooks en audiobooks binnenhalen. De applicatie is vooralsnog enkel beschikbaar voor Android-toestellen, en dus niet voor de iPad en iPhone. Dat heeft alles te maken met Apple’s nieuwe ‘in-app’ richtlijnen.

Via de Android-applicatie genaamd Orange Book Club, biedt de provider maar liefst 25.000 ebooks en audiobooks aan. Het gaat vooral om klassiekers en bestsellers, maar via de applicatie word je ook geïnformeerd over de ‘Orange Prize for Fiction’. De ebookprijzen beginnen bij 50 pond (ongeveer 58 euro).

Als vanzelfsprekend is het downloaden van digitale boeken vooral gemakkelijk voor Orange-abonnees. Zij kunnen ebooks binnenhalen met één simpele vingerbeweging. Hun ebookaankopen worden simpelweg verrekend in hun GSM-facturen. Maar ook niet-klanten kunnen gebruik maken van de ebook-app van Orange. In hun geval is de betalingswijze echter anders.

Opmerkelijk is dat Orange Book Club op dit moment enkel beschikbaar is voor Android. Dit was aanvankelijk echter niet de bedoeling. Orange heeft namelijk tegelijk een Android-app en een iPad/iPhone-app ontwikkeld, maar toen alles nagenoeg op punt stond veranderde Apple plots de spelregels omtrent de verkoop van applicaties. Op dit moment is Orange de iPad- en iPhone-versie aan het wijzigen, opdat die zal voldoen aan de nieuwe eisen van Apple.

Orange is niet het eerst en enige telecombedrijf dat start met het verkopen van ebooks. Zo introduceerde Deutsche Telekom eerder deze maand op CeBIT al een platform waarop digitale boeken, kranten en tijdschriften te koop zijn.

De applicatie Orange Book Club is terug te vinden in de Android Market.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikel‘Digitaal lezen kan leiden tot kloof’
Volgend artikelCPNB-bedankactie: En de winnaar is…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in