Frankenstein herleeft in interactieve ebook-app

0

Op 26 april verschijnt de app Frankenstein voor iPad en iPhone. In deze ebook-applicatie wordt de klassieke ‘gothic’ roman Frankenstein van Mary Shelley nieuw leven ingeblazen. De makers beloven een “nieuwe interactieve leeservaring, gebaseerd op de originele tekst”.

In het boek Frankenstein ontdekt een jonge wetenschapper een manier om levenloos materiaal tot leven te wekken. Op die manier creëert hij een wezen dat al snel monsterlijke trekken blijkt te hebben. Het oorspronkelijke, in 1818 verschenen boek van Shelley is door uitgever Profile Books, schrijver Dave Morris en app-makers Inkle nu bewerkt tot een interactief verhaal.

Michael Bhaskar, digitaal uitgever bij Profile Books ziet nieuwe mogelijkheden voor oude boeken: “Dit is het begin van een nieuwe manier om de klassiekers opnieuw te vertellen.” Schrijver Dave Morris bewerkte het verhaal van Shelley voor de interactieve app: “Frankenstein is geen spel maar een literaire ervaring waarbij de lezer de tekst kan verkennen en een unieke, persoonlijke versie van dit wereldberoemde boek kan maken. Naarmate het plot zich ontwikkelt, krijg je een persoonlijke relatie met de hoofdpersonen.”

Via Inkle Studios

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in