Amazons Appstore komt internationaal beschikbaar

0

Amazon heeft laten weten dat app-ontwikkelaars hun apps binnenkort in 200 nieuwe landen aan de man kunnen brengen. Tot nu toe is de appwinkel van de Amerikaanse retailer enkel beschikbaar in een beperkt aantal landen, zoals de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje. Binnenkort kunnen dus ook Nederlanders gebruik maken van de Appstore van Amazon.

De Appstore van Amazon heeft al eens kort open gestaan voor Nederlandse gebruikers, maar dit bleek een foutje. Kort daarna was het niet meer mogelijk om apps aan te schaffen.

De Appstore van Amazon is een Android-applicatie die iedereen met een Android-telefoon of tablet kan installeren. In de winkel vind je een grote selectie van apps, waaronder ook apps die enkel maar via Amazon worden aangeboden.

De internationalisering van de applicatiewinkel is waarschijnlijk een teken dat de tablets van het Amerikaanse bedrijf binnenkort ook in meer landen beschikbaar komen. Ook gaan er al langere tijd geruchten dat Amazon aan de ontwikkeling van een eigen smartphone werkt.

Amazon doet veel aan marketing in de applicatiewinkel. Zo geeft het elke dag gratis een normaal betaalde app aan gebruikers weg. De Appstore-applicatie is vanaf de website van Amazon te downloaden als APK-bestand. Op dit moment kun je er vanuit Nederland nog geen apps in downloaden.

Vorig artikelCB bouwt ebookplatform bibliotheken
Volgend artikel8 miljoen ereaders in Groot-Brittannië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in