8 miljoen ereaders in Groot-Brittannië

0

De ereader is een regelrecht succes in Groot-Brittannië, zo meldt The Independent vandaag. Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat al 8 miljoen van de Britten een ereader in bezit hebben. Dit betekent dat er in 1 op de 3 huishoudens een digitale boekenlezer is.

Met name de ereaders van Kobo en van Amazon zijn populair in Groot-Brittannië. Dit komt voor een groot deel doordat de apparaten van deze merken laag geprijsd zijn. Onder de leeftijdsgroep 45 tot 54 jaar is het apparaat het populairst.

Volgens Todd Humphrey van Kobo laat de populariteit van ereaders zien dat er behoefte is aan een apparaat waarop je enkel boeken kunt lezen. “Je hoort overal dat de zwart-wit ereader op het punt van verdwijnen staat en dat tablets de markt overnemen, maar onze verkoop is verdubbeld het afgelopen jaar.”

Deloitte concludeert dat de bijkomende stijging van de vraag naar ebooks voor een deel veroorzaakt wordt door het grote aanbod van gratis ebooks en ebooks onder de 1 pond. In Groot-Brittannië maakt de omzet van ebooks 7% uit van de totale boekenmarkt. In aantallen boeken is dat overigens 14%.

Vorig artikelAmazons Appstore komt internationaal beschikbaar
Volgend artikelZelf stripboeken uitgeven met Kindle Comic Creator

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in