Ereaderschermen met hogere resolutie aangekondigd

0

E Ink, de fabrikant van ereaderschermen voor onder meer de Kindle en de Sony Readers, heeft aangekondigd samen met Epson te werken aan schermen met een hoge resolutie. Tot nu toe werden ereaderschermen uitgerust met een pixeldichtheid van 160 dpi (dots per inch), binnenkort komen er schermen op de markt met 300 dpi.

Het nieuwe scherm heeft een resolutie van 2.400 bij 1.650 pixels en de diagonaal meet 9,68 inch. Het wordt momenteel tentoongesteld op SID Display Week 2011, een beurs op het gebied van schermtechnologieën.

Volgens E Ink-baas Scott Liu zijn de displays scherper en bieden ze meer contrast, waardoor ze vooral geschikt zullen zijn voor zakelijke en educatieve toepassingen. “Nu ereaders steeds populairder worden nemen de kansen voor onze techniek toe in andere marktsegmenten. We blijven daarom onze techniek verbeteren om tegemoet te komen aan de wensen van klanten.”

Epson werkte mee aan de ontwikkeling en is verantwoordelijk voor het deel dat de de aansturing van het nieuw ontwikkelde scherm regelt. Samen zullen de bedrijven de nieuwe schermen gaan promoten onder de doelgroep. Wanneer de eerste ereaders met deze schermen op de markt zullen komen is nog niet bekend.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelBarnes & Noble overschrijdt kaap van één miljoen Nook Color App-downloads
Volgend artikelKobo integreert Reading Life ook in Android-app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in