Ebookomzet eerste kwartaal gegroeid met 45%

0

In het eerste kwartaal van 2013 is de omzet van Nederlandstalige ebooks met 45% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit het GfK Retail Report dat elk kwartaal een overzicht geeft van de stand van zaken op de boekenmarkt.

In de periode van januari tot en met maart 2013 werden er 8,9 miljoen Nederlandse papieren boeken verkocht. Dat is 4,5% minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. De omzet daalde minder hard, doordat de gemiddelde prijs van de verkochte boeken toenam.

Wat ebooks betreft is er weer een flinke stijging te zien op de Nederlandse markt. In het eerste kwartaal gingen er 330.000 ebooks over de toonbank van Nederlandse webwinkels. Dat zijn er bijna 50% meer dan in het eerste kwartaal van 2012. Het afzetaandeel van ebooks ligt daarmee op 3,9% in exemplaren.

(Via GfK)

Vorig artikelBol en Albert Heijn starten gezamenlijke actie rond Sony Reader
Volgend artikelRoman Heleen van Royen alsnog toegelaten in iBookstore
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in