Alles over ebooks in de gratis eBook Vakantiekrant

0

Morgen, vrijdag 18 juni, verschijnt de eBook Vakantiekrant. Deze krant belicht de opkomst van het digitale lezen en wil zo ebooks en ereaders bij een breed publiek onder de aandacht brengen. De krant is gratis te verkrijgen bij de meer dan 200 Libris en Blz. boekhandels.

Schrijfster Yvonne Keuls zal vrijdag het eerste exemplaar van de eBook Vakantiekrant in ontvangst nemen. Zij is een van de vele mensen uit het boekenvak die voor deze eenmalige krant zijn geïnterviewd en die hun licht laten schijnen op het fenomeen ebooks. De schrijfster zal tevens haar eerste ereader aangeboden krijgen, waarna zij verslag doet van haar eerste ‘elektronische leeservaring’.

De aanbieding vindt plaats door Monique Burger van Libris-boekhandel Island Bookstore in Amsterdam, die onlangs is gekozen tot beste boekverkoper van 2010. In september begint Monique in Amsterdam De Nieuwe Boekhandel, waar naast het papieren boek het ebook een grote rol gaat spelen.

De eBook Vakantiekrant is een initiatief van schrijver Peter de Ruiter, die hiermee het elektronisch lezen wil bevorderen. Eerder deze week bracht De Ruiter al de eBookstick op de markt. In de eBook Vakantiekrant staat veel informatie over ebooks en specifieke ereaders, maar ook over zaken als beveiliging, de kosten van een ebook en ebooks in de bibliotheek. Hierdoor biedt de krant een goede introductie voor iedereen die nu wel eens echt wil weten waarom je digitale boeken zou moeten gaan lezen. Eveneens geeft de Vakantiekrant heldere informatie over waar je op moet letten bij de aankoop van een ereader en staan er interviews in met mensen uit de boekenwereld.

Vorig artikelExclusief interview met Heleen van Royen
Volgend artikeleBoekhuis introduceert Blio voor verrijkt ebook
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in