Winkel-app voor succesvolle prentenboekenreeks Piccolo Picture Books

0

Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum komt binnenkort met een eigen iPad-applicatie waarin lezers alle boeken in de reeks Piccolo Picture Books via in-app aankopen kunnen aanschaffen. Tot nu toe zijn er een vijftal prentenboeken verschenen in deze reeks, in de nieuwe app zullen dit jaar in totaal 15 titels gepubliceerd worden.

De reeks van Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum behoort tot de populairdere apps voor kinderen. Afleveringen in deze serie zijn inmiddels sinds de lancering in augustus 2010 enkele tienduizenden keren gedownload. Alle apps zijn verkrijgbaar in vijf talen en voorzien van rijke illustraties. Bovendien hebben de apps diverse interactieve functies waarmee kinderen aan de slag kunnen. Ouders kunnen de verhalen zelf voorlezen, maar ook laten voorlezen door de iPad.

De nieuwe app voor Piccolo Pictures Books heeft het uiterlijk van een boekenkast, net als iBooks, en zal alle beschikbare titels overzichtelijk op een rijtje bieden, die via Apple’s eigen in-app aankoopsysteem gekocht kunnen worden. Standaard kunnen lezers ook een ‘lite’-versie van het boek De Wedstrijd gratis downloaden.

Volgens Lisa van den Herik, Business Development Manager van Unieboek/Het Spectrum, is de app een noviteit: “Het is de eerste keer dat een Nederlandse uitgever een eigen book-store voor de iPad lanceert. Daarbij is het geweldig om te zien hoe traditionele prentenboeken nu nog meer tot leven komen met interactieve animaties en grappige geluidseffecten.”

De nieuwe app is binnenkort gratis te downloaden in de App Store. Volgens Emerce verschijnt in de tweede helft van dit jaar ook een versie voor Android-tablets.

(Via Inct.)

Vorig artikel#modernespreekwoorden
Volgend artikelGoogle lanceert affiliate programma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in