Google lanceert affiliate programma

0

Google heeft vandaag het Google eBooks affiliate programma aangekondigd. Amerikaanse retailers, bloggers, boekenuitgevers en webmasters die zich lid maken van het Google Affiliate Network (GAN), kunnen een vergoeding krijgen als ze vanaf hun websites linken naar digitale boeken in de Google eBookstore.

‘Vanaf vandaag nodigen we alle geïnteresseerde website-eigenaars uit om lid te worden van ons Google eBooks affiliate programma’, schreef Pratip Banejri, product manager van het Google Books team, gisteren op de blog Inside Google Books. ‘Participanten ontvangen inkomsten door hun lezerspubliek attent te maken op digitale boeken uit het aanbod van Google eBooks.’

De leden van het affiliate programma kunnen een nog onbepaald vast bedrag krijgen, of een gedeelte van de opbrengst op het moment dat een klant een ebook van Google koopt.

De website-eigenaars kunnen hun lezers op verschillende manieren doorverwijzen naar de ebookshop van Google, bijvoorbeeld door links te plaatsen naar de homepage van Google eBooks of naar specifieke ebook-titels die verkrijgbaar zijn in Google’s ebookstore.

Ook Amazon en Barnes & Noble hebben soortgelijke affiliate programma’s. Tijdens de feestdagen kunnen affiliates van Amazon tot 15 procent ontvangen van de kosten van de items waar ze naar linken, en Barnes & Noble schenkt haar partners 6 procent commissie op ebooks, evenals DVD’s, games en andere vormen van merchandising.

(Via: PC Mag)

Vorig artikelWinkel-app voor succesvolle prentenboekenreeks Piccolo Picture Books
Volgend artikelIRX test bewegende beelden op nieuwe Sipix-schermen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in