Stephen Kings ‘Joyland’ binnen een week gepiraat

396
0
DELEN

Het nieuwste boek van Stephen King dat enkel in papieren vorm op de markt gebracht werd, is binnen enkele dagen na verschijnen ingescand en in ePub- en Mobi-formaat te downloaden via piratensites. King wilde met zijn actie de mensen naar boekwinkels lokken.

Al in mei vorig jaar gaf Stephen King aan dat zijn nieuwste boek enkel als paperback zou verschijnen. “Ik hield van die paperbacks waarmee ik als kind opgroeide, en om die reden zullen we voorlopig geen digitale versie uitbrengen. Joyland zal in paperback verschijnen, en mensen die het willen lezen zullen het echte boek moeten kopen.”

De uitgever van Joyland, Hard Case Crime, is niet verbaasd over het feit dat er nu al digitale kopieën online circuleren. “Uiteindelijk moet je op het goede gedrag van de meerderheid van je publiek vertrouwen. Ik zie geen reden om te denken dat piraten meer dan een fractie van de consumenten vertegenwoordigen. Dat betekent niet dat ik piraterij niet serieus neem. Het is slechts een van de dingen waar je rekening mee moet houden in de ruwe wereld van het moderne uitgeven.”

Het gaat overigens om de Engelstalige versie die nu illegaal te downloaden is. De Nederlandse versie lijkt momenteel nog niet digitaal beschikbaar.

(MediaBistro)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER