Duitse Tolino lijkt een succes

0

De Duitse ereader Tolino doet het goed, aldus de samenwerkende boekhandels Thalia en Weltbild. 100 dagen na de introductie maakten ze de eerste balans op. Het aantal verkochte exemplaren ligt boven verwachting.

Hoeveel Tolino’s er precies verkocht zijn, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de partners verwachten er zo’n half miljoen van te verkopen in 2013. De boekhandels Thalia en Weltbild doen hiermee een serieuze gooi naar een aanzienlijk marktaandeel in Duitsland.

Niet alleen de verkoop van apparaten gaat goed, ook ebooks worden via de apparaten goed verkocht. Zo is bij boekhandel Weltbild de thriller van Dan Brown ongeveer evenveel verkocht in digitale als papieren vorm.

De eerste generatie Tolino’s is echter waarschijnlijk geen lang leven gegund. Bronnen melden dat er een Tolino 2 en een Tolino tablet op stapel staan. Die zouden nog dit jaar op de markt worden gebracht.

(Lesen)

Vorig artikelStephen Kings ‘Joyland’ binnen een week gepiraat
Volgend artikelKunstwerken bekijken in Open Culture-app van Europeana
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in