Prijs BeBook nog te hoog

0

Boekblad schrijft dat BeBook een voorzichtige start heeft gemaakt. Het hoofdkantoor van Libris en Blz. is enthousiast, maar de winkelhouders zelf zijn nog wat terughoudend. De prijs van de ereader is voor veel mensen nog te hoog.

Libris en Blz. zijn begin juni van start gegaan met de verkoop van de BeBook ereader. BeBook is een product van het Nederlandse bedrijf Endless Ideas. Zij hebben de Chinese Hanlin V3 omgedoopt naar BeBook.

Een rondgang van Boekblad onder de winkeliers van Libris en Blz. leert dat de klanten het leuk vinden om een ereader eens vast te houden, maar dat de prijs toch nog afschrikt. De prijs van 298 euro is voor veel mensen toch nog te duur.

De Cool-ER ereader, die binnenkort ook in Nederland verkocht gaat worden, is al een stuk goedkoper: in Amerika gaat hij over de toonbank voor 249 dollar. De Nederlandse prijs is nog onbekend. Ook de Kindle van Amazon is goedkoper sinds dat hij 60 dollar in prijs gezakt is. Voor 299 dollar heb je tegenwoordig een Kindle. Je moet dan wel in Amerika wonen of daar een postadres hebben, wil je hem kunnen kopen.

De verwachting is dat er een “prijzenoorlog” zal gaan losbreken, nu Amazon de Kindle in prijs heeft verlaagd. Of dit van invloed zal zijn op de in Nederland verkrijgbare ereaders is niet te voorspellen.

Vorig artikelReview: Shortcovers geeft veel keuze in ebooks
Volgend artikelHarvard University Press gaat digitaal via Scribd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in