Amazon komt met ebook-abonnementsdienst Kindle Unlimited

0
DELEN

Uit productpagina’s op de website van Amazon blijkt dat het bedrijf werkt aan een abonnementsdienst voor digitale boeken en audioboeken. Onder de naam Kindle Unlimited biedt Amazon een dienst die te vergelijken is met Spotify voor muziek: voor een vast bedrag per maand onbeperkt ebooks lezen.

Amazon is niet de eerste die een abonnementsmodel voor ebooks op de markt wil zetten. Onder meer Scribd en Oyster hebben al een vergelijkbaar model. Ook in Nederland wordt door enkele uitgevers aan een abonnementsdienst gewerkt.

Voor 9,99 dollar per maand kunnen klanten van Amazon straks onbeperkt ebooks lezen uit een aanbod van vooralsnog ruim 600.000 titels. De ebooks van de allergrootste uitgeverijen zitten daar overigens nog niet bij, het gaat om titels van kleinere uitgevers, selfpublishers en van Amazon zelf.

Onderscheidend is dat je de ebooks straks ook eenvoudig op een eInk-ereader kunt lezen, de Kindle van Amazon. Bij vergelijkbare diensten is het tot nu toe enkel mogelijk om de ebooks op tablets of smartphones te lezen.

Wanneer de dienst officieel gelanceerd wordt is nog niet bekend.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER