Telegraaf overweegt geld te vragen voor gebruik artikelen

0

De directie van de Telegraaf Media Groep overweegt serieus om geld te vragen voor het lezen van artikelen op hun websites. Consumenten willen dat echter niet.

De directie heeft daarvoor twee redenen: het grenzeloze kopieergedrag moet een halt toe worden geroepen en de advertentie inkomsten zijn teruggelopen. Bestuursvoorzitter Ad Swartjes stelt dat voor toegevoegde waarde betaald dient te worden en voegt zich hiermee bij een grote groep krantenjongens, waaronder Rupert Murdoch, die hun artikelen achter een betaalmuur willen stoppen. Lezers van de papieren Telegraaf hoeven niet te betalen, maar in het Financieel Dagblad en de Privé kan wel eens geld blijken te zitten, denkt Swartjes.

Echter, uit Europees onderzoek blijkt dat de consument helemaal niet wil betalen voor nieuws op internet.

Slechts vijf procent heeft in de afgelopen 3 maanden betaald voor online kopij. Vijftig procent van de ondervraagden in het onderzoek zegt nooit te willen betalen voor online content.

Al zo’n 500 uitgevers wereldwijd hebben zich ingeschreven voor Journalism Online. Een platform dat online betalingen regelt voor krantenartikelen.

(Via: Emerce.)

Vorig artikelRecente gratis ebooks op het web
Volgend artikelApple tablet geruchten op een rijtje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in