News Corp komt met speciale tablet-krant

0

Rupert Murdoch, hoofd van mediabedrijf News Corp, heeft plannen om met een nieuw dagblad te komen dat enkel op tablets en smartphones zal verschijnen. De nieuwe landelijke krant moet de concurrentie aangaan met kranten als de New York Times en USA Today. De krant krijgt een eigen redactie, maar zal opereren onder de leiding van de New York Post.

De nieuwe publicatie moet korte en snelle berichten gaan geven, gericht op een algemeen en jonger publiek. De populariteit van nieuwe apparaten als tablets en smartphones zorgt ervoor dat veel mensen nieuws en artikelen onderweg en digitaal lezen. Murdoch denkt dat de krant dan ook een verandering teweeg zal brengen in de manier waarop nieuws gepresenteerd wordt en hij hoopt dat jonge mensen weer kranten gaan lezen.

Er is nog geen lanceerdatum bekend voor de nieuwe krant. Volgens geruchten is het wel de bedoeling dat het nieuwe dagblad nog dit jaar uitgebracht zal worden. De stap van Murdoch is een nieuwe zet in zijn strategie om geld te blijven verdienen met kranten. Onlangs stopte hij enkele grote sites van zijn kranten achter een betaalmuur. De nieuwe krant, die alleen tegen betaling en enkel op mobiele apparaten te lezen zal zijn, kan in wezen gezien worden als een nieuw soort businessmodel voor een krant. Als dat succesvol blijkt te zijn, zouden andere initiatieven op dit gebied wel eens snel kunnen volgen.

(Via: LA Times.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in