Franse uitgever experimenteert met uitgeefmodel

0

Op 1 september lanceert de Franse uitgeverij Le Bélial Éditions een nieuw initiatief op het gebied van ebooks. De ebooks zullen voor een vaste prijs verkocht gaan worden, maar kopers mogen meer betalen wanneer ze de uitgeverij of de auteur willen ondersteunen.

Het nieuwe platform is volgens de makers innovatief omdat het in tegenstelling tot de huidige situatie op de markt een aangepaste prijsstelling hanteert, ebooks zonder DRM aanbiedt en een groot gebruiksgemak heeft.

Le Bélial Éditions is een uitgeverij op het gebied van fantasy en science-fiction en brengt vooralsnog alleen Franse titels als ebook uit. Volgens Olivier Girard van Bélial willen Engelstalige agenten de ebookrechten niet snel verkopen of vragen ze te hoge prijzen. Niettemin kunnen auteurs bij Bélial tot 30 procent aan royalty’s krijgen.

Enkele eigenschappen van het nieuwe initiatief zijn op zijn minst origineel te noemen. Zo worden de ebooks standaard ongeveer de helft van de prijs van een gedrukte boek. Dit is echter een minimumprijs, kopers kunnen zelf bepalen of ze meer willen betalen uit solidariteit met de auteur of de uitgeverij.

Omdat volgens de uitgeverij de toevoeging van DRM alleen maar voor problemen in het gebruik zou zorgen, worden alle ebooks zonder beveiliging aangeboden. Eenmaal gekocht blijven de ebooks beschikbaar via de website, zodat kopers ze altijd opnieuw in elk formaat kunnen downloaden wanneer ze het bestand bijvoorbeeld kwijt zijn.

Bij enkele van de aangeboden gedrukte titels kunnen kopers verder ook na bijbetaling van een klein bedrag de digitale versie downloaden. Verder biedt de uitgeverij ook korte verhalen die per stuk en niet per bundel gekocht kunnen worden.

(Via: The Bookseller.)

Vorig artikelPrijzenslag rond ebooks in Groot-Brittanië
Volgend artikelBol.com opent wifi-winkel
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in