British Library publiceert zeldzame manuscripten op iPad

0

De British Library heeft een nieuwe ebook-serie gelanceerd voor op de iPad: eBook Treasures. De serie bestaat uit zeldzame oude manuscripten uit collecties van verschillende bibliotheken.

De eBook Treasures-serie omvat momenteel vier titels. De eerste titel uit de serie is Leonardo da Vinci’s Codex Arundel, één van de belangrijkste bronnen om het werk van Da Vinci te begrijpen. Ook Atlas of Europe van de bekende 16e eeuwse Vlaamse cartograaf Gerardus Mercator is beschikbaar. Andere titels zijn “eenvoudigweg het belangrijkste boek over vogels ooit gemaakt”: Birds of America van John James Audubon en het oudste kookboek ter wereld: The Forme of Cury. De serie wordt spoedig uitgebreid met manuscripten van Lewis Carroll, Jane Austen en William Blake. Binnen twee jaar zal de serie uitgebreid zijn tot 75 titels.

“Voor gebruikers is het nu mogelijk om zeldzame, unieke en originele manuscripten in hun handen te hebben en om ze in detail te verkennen in spectaculaire high-definition”, aldus de British Library. De ebooks worden gemaakt in samenwerking met softwarebedrijf Armadillo Systems. De titels zijn verrijkt met extra toelichtende teksten en video- en audiocommentaar. De ebooks zijn full-screen te bekijken, met realistische 3D pagina wisselingen en kunnen ook offline worden bekeken op de iPad of iPhone.

Eerder dit jaar bracht de British Library ook een app op de markt: British Library 19th Century Books. Deze app bevat 60.000 19e eeuwse titels uit de collectie van de bibliotheek. Een groot deel van deze titels zijn gratis toegankelijk. In tegenstelling tot de vorige app zijn de titels van eBook Treasures niet gratis, de prijzen variëren van 3,99 tot 19,99 dollar.

(Via: British Library)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in