Verdubbeling van tableteigenaren in Nederland

0

Tablets worden steeds populairder in ons land. In het afgelopen half jaar is het aantal tableteigenaren verdubbeld. Volgens onderzoeksbureau en uitgever Telecompaper bezat 8 procent van de huishoudens aan het eind van het tweede kwartaal van 2011 een tablet.

Dit is een verdubbeling ten opzichte van een half jaar geleden. In het bedrijfsleven is dit aantal hoger, in dezelfde periode heeft 14 procent van de bedrijven minsten één tablet. Uit het onderzoek blijkt dat de iPad van Apple veruit het populairste apparaat is, gevolgd door de apparaten van Samsung en Archos.

De eerste gebruikers van tablets zijn de zogenaamde ‘innovators’ en ‘early adopters’. De personen uit deze groep zijn vaker man, jonger, hoger opgeleid en hebben een hoger inkomen dan niet-tablet bezitters. De tablet wordt gemiddeld 8 uur per dag gebruikt waarvan het grootste gedeelte, namelijk 60 procent, binnenshuis. Tableteigenaren geven per maand ongeveer 2 euro uit aan apps. Vrouwen gebruiken de tablet vaker voor het spelen van spelletjes terwijl mannen de tablet vaker gebruiken voor social networking.

Uit een ander onderzoek van dit jaar dat gericht was op digitaal lezen, bleek eerder al dat 70 procent van de tabletbezitters één of meer media-apps gedownload heeft. Hiervan gebruikt rond de 20 procent bijna dagelijks dagblad-apps. De populairste media-apps zijn volgens het onderzoek: Nu.nl, De Telegraaf en Veronica Magazine. Dit onderzoek Trends in Digitaal Lezen werd in juni gepresenteerd.

(Via: Telecompaper)

Vorig artikelBritish Library publiceert zeldzame manuscripten op iPad
Volgend artikelAmazon strikt auteur Timothy Ferriss voor nieuw boek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in