Amazon strikt auteur Timothy Ferriss voor nieuw boek

0

Amazon heeft een nieuwe stap gezet voor de uitbouw van de uitgeefafdeling van het bedrijf. De internetwinkel maakte bekend dat het nieuwe boek van de bekende auteur Timothy Ferriss volgend jaar zal verschijnen bij het nieuwste imprint van Amazon.

Enkele maanden geleden werd Larry Kirshbaum aangesteld als hoofd van een nieuw opgerichte uitgeefafdeling in New York. Hij moet het nieuwste imprint van Amazon vormgeven waarin boeken gepubliceerd zullen worden met een nadruk op ‘kwaliteitsliteratuur, commerciële fictie, en zakelijke en algemene non-fictie’.

Het boek van Ferriss is het eerste aangekondigde boek van dit nieuwe imprint van Amazon Publishing. Ferriss werd bekend in binnen- en buitenland met zijn boek Een werkweek van vier uur, waarin hij uit de doeken doet hoe je je werk anders kunt indelen om meer tijd over te houden voor andere dingen.

Zijn nieuwste boek in de ‘Vier uur’-serie wordt The 4-hour Chef. Hierin richt hij zijn filosofie op het veranderen van eet- en kookgewoontes. Het boek zal in 2012 op de markt verschijnen, in ebookvorm, als gedrukt boek en als audioboek.

Traditionele uitgevers en boekverkopers kijken ondertussen angstvallig naar de vervolgstappen van Amazons uitgeefafdeling. Sommige boekhandels in de VS hebben al boeken die door Amazon uitgegeven worden geweigerd in het assortiment op te nemen, omdat ze hun concurrent niet in het zadel willen helpen. Door uitgever HarperCollins werd onlangs nog gesteld dat Amazon gevaarlijk dicht in de buurt van een monopoliepositie uitkomt.

(Via: NY Times.)

Vorig artikelVerdubbeling van tableteigenaren in Nederland
Volgend artikelUitgeverijen gaan samen op zoek naar nieuwe uitgeefmodellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in