Auteur Henk Rijks betrekt lezers bij schrijfproces via Readmill

0

Schrijver Henk Rijks laat lezers meelezen in de drukproef van zijn tweede roman Incognito. Met de iPad-app Readmill kunnen lezers hun feedback, correcties en vragen over het verhaal meteen toevoegen aan het boek.

Na het verschijnen van zijn eerste roman De Kostwinner kreeg Henk Rijks feedback van lezers en recensenten welke hij liever vóór verschijning had gehoord. Om dit bij de publicatie van zijn tweede roman te vermijden, maakt hij handig gebruik van social reading. De app Readmill maakt het mogelijk om een ebook te voorzien van commentaar, correcties en aanvullingen. Ook is het mogelijk om gemarkeerde passages te delen via social media.

Readmill maakt social reading op verschillende manieren eenvoudig en effectief. De app is strak vormgegeven en volledig gericht op het prettig lezen van ebooks. Toegevoegde ebooks (vooralsnog alleen zonder Adobe DRM) worden als strakke panelen met alleen auteur, titel en je leesactiviteit daarop weergegeven. Een paneel is grijs wanneer je nog niet in het boek begonnen bent en gekleurd wanneer je actief bent in het ebook. Je kunt per ebook kiezen of je wilt dat je markeringen publiekelijk zichtbaar zijn. Aanmelden kan via je Twitter-of Facebookprofiel of door je gegevens in te vullen. Bij social reading draait het natuurlijk om mensen, dus is het ook mogelijk om andere lezers te volgen. Bij elk boek kun je ervoor kiezen om het te lezen met alleen je eigen highlights of ook die van anderen te tonen.

Readmill maakt het ook eenvoudig om ebooks rechtstreeks naar de iPad te sturen met de ‘Send to Readmill’-knop. Zo’n knop kan onder andere interessant zijn voor uitgevers die graag een community willen opbouwen rond een boek. Door de ‘Send to Readmill’-knop te plaatsen bij aangeschafte ebooks kan de klant ervoor kiezen om het ebook meteen in de app te lezen.

Het ebook van Henk Rijks heeft al een mooi aantal meelezers die actief commentaar geven. Alle feedback die Incognito tot nu toe heeft ontvangen is hier te vinden. Ook meelezen? Op de site van Henk Rijks vind je meer informatie.

Vorig artikelEbookverkoop in Nederland met 60% gestegen
Volgend artikelEreader winnen? Maak kans op de BeBook Pure

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in