Koning van het ebook: Dan Brown

0

Dat het hard zou gaan met The Lost Symbol van Dan Brown was te verwachten gezien zijn vorige successen met Angels & Demons en The DaVinci Code. Maar de statistieken die Shortcovers bekend heeft gemaakt na een dag ebook verkoop, zijn fenomenaal. Dan Brown is met recht de koning van het ebook.

In slechts een dag heeft de ebookversie van The Lost Symbol meer ebooks verkocht dan Stephenie Meyer van de Twilight serie in anderhalve maand. De verkoop van het boek begon om 9:01 ’s ochtends Nederlandse tijd. Als je het ebook in de voorverkoop had aangekocht, stond het om die tijd op je ereader en kon je om 9:02 al aan het lezen zijn in de nieuwste Dan Brown.

De statistieken van Shortcovers van de eerste verkoopdag zijn bekend en ze liegen er niet om. Veel van de aankopen werden via het internet gedaan en gedownload via de nieuwe Adobe / ePub functionaliteit. De aankopen per mobiel zijn ook bekend: 37% iPhone, 31% Palm Pre, 29% Blackberry, 3% Android.

Ook bij Amazon bleek het ebook al harder te lopen dan de papieren versie.

Er moet wel een kanttekening bij de statistieken van Shortcovers gemaakt worden. Shortcovers verkoopt namelijk alleen maar ebooks. Ze hebben geen vergelijk met de papieren versie. De vraag is ook of in de komende maanden het ebook nog boven de papieren boekverkoop zal uitstijgen: er zijn nog altijd meer lezende mensen die geen ereader hebben en de feestdagen komen eraan. Je kunt er wel van uit gaan dat uitgevers de verkoopcijfers van het ebook met argusogen zullen volgen.

(Via: Shortcovers blog.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in