Veel problemen met eBook Library van Sony

0

De eBook Library van Sony wordt standaard bijgeleverd als je een Sony PRS-300 Pocket Edition of een PRS-600 Touch Edition aanschaft. Je sluit de ereader aan op je pc of Mac en automatisch start de software op. Je sleept je ebook naar de eBook Library en hup, je kunt lezen. Verschillende mensen melden echter problemen met de software.

Op het eReaders.nl forum komen meerdere problemen aan de oppervlakte drijven.

Update verwijst naar Bol.com
De nieuwe versie van de eBook Library verwijst in de zoekpagina naar Bol.com. Dat is heel handig als je nieuw bent, maar als je je ebooks ergens anders wil kopen, blijkt dat je niet meer om Bol.com heen kunt. Sommige gebruikers van ons forum waren gewend om hun ebooks bij andere ebookwinkels te kopen. Door je land niet op Nederland in te stellen, kun je weer bij andere winkels je ebooks kopen. Via de voorkeursinstellingen kun je je landinstelling makkelijk wisselen.

Synchroniseren met andere ebooks
Een ander probleem dat gemeld werd op ons forum is de synchronisatie van reeds aangeschafte ebooks met je nieuwe ereader. In eerste instantie dacht gebruiker “Edwin” dat dit alleen gold voor zijn ebooks van Feedbooks, maar ook andere DRM-loze ebooks bleken niet te synchroniseren: ook DRM-loze ebooks van O’Reilly weigerden dienst.

Sony Nederland verwees naar Sony USA die antwoordde dat Edwin zijn drivers voor XP moest updaten, terwijl hij met Vista werkt. Hier is nog geen oplossing voor. Misschien met de volgende bugfix / update? Hij meldde verder dat hij het had gehad met Sony’s eBook Library en is overgestapt naar Calibre, dat wel werkt onder Vista.

Reviewexemplaar laadt eBibliothèque
De ereader die men mocht uitkiezen ter review bleek bij het aansluiten de Franstalige eBook Library op te starten na het kiezen voor Nederland. In de week na de persconferentie stuurde Sony een e-mail naar allen die aanwezig waren geweest om de eBibliothèque weer terug te zetten naar eBook Library.

Vastlopers
Een van de aanwezigen, op ons forum “Arjan”, meldt dat als hij zijn PRS-600 aansluit op de PC de eBook Library voor de PRS-500 wordt gedownload en dat zijn door Vista aangestuurde PC daar onmiddellijk op vastloopt.

Ook andere forumgebruikers melden vastlopende software bij Vista, hangende en door de pc niet herkende ereaders of vastlopende software zodra de ereader wordt aangesloten. Bij dit laatste probleem helpt het niet om de software in compatibiliteitsmodus uit te voeren (rechtermuisklik op het programma → eigenschappen → tabblad compatibiliteit → “dit programma in deze modus uitvoeren” → xp SP 2).

Andere onvolkomenheden
Forumgebruiker “Jan” meldt dat de Sony eBook Library nog meer onvolkomenheden bevat: zo wordt uit PDF-bestanden niet de metadata gelezen, waardoor je bestand de naam krijgt die je het document hebt gegeven en niet de titel die erin staat. “Jan” vat de software kort maar krachtig samen: “Het programma is een strenge maar domme poortwachter, die je het leven zuur maakt. […] Je moet niet op het idee komen om zomaar naar hartelust boeken op je lezer te zetten.”

Ook de synchronisatie met ebooks op meerdere ereaders (PC en ereader) blijkt problemen te geven. Bol.com is met de uitgevers overeen gekomen dat je een ebook vier keer mag kopiëren. Dit is ook mogelijk gemaakt binnen de Adobe DRM-versie. Nu blijkt echter bij forumgebruiker “Fred” dat zijn aangekochte ebook niet op andere apparaten gezet kan worden. Zowel zijn PC als zijn ereader zijn gemachtigd, maar hij blijft de melding houden dat de ereader niet gemachtigd is en dat het ebook nog niet overgezet kan worden.

Veel van onze forum gebruikers raden elkaar dan ook aan om over te stappen naar Calibre of Adobe Digital Editions om ebooks over te zetten op de ereader.

Sony heeft helaas nog niet gereageerd op de klachten. Zodra zij dit doen, zullen we dat direct melden.

Vorig artikelGoogle koopt ReCaptcha
Volgend artikelSony’s Silver Touch Edition ereader populairst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in